Beskrivelse

Mit barn mistrives

At være forældre til børn som har angst eller på anden måde har psykiske problemer kan være meget opslidende og krævende for hele familien. 

Det er svært at være tilskuer til at ens barn trækker sig mere og mere ind i sig selv og ikke kan overskue sin hverdag. 

Som forældre forsøger man at møde sit barn med forståelse og prøver i starten at tage nogle almindelige krav væk fra barnet i håbet om at det giver barnet mere overskud og og i håbet om at undgå, at barnet bliver ked af det, sur eller bryder sammen. 

Jeg ser ofte, at forældre bruger meget tid på at analysere og finde ud af, hvad der kan være årsagen til barnets ændring. Det er opslidende og man finder ikke en årsag eller finder ud af hvordan man kan hjælpe barnet tilbage. 

Konstant er man på overarbejde for undgå situationer, som ens barn kan blive trigget af. Det kan være rigtigt svært at holde fast i normale krav så f.eks. at gå i skole, rydde op, sov i egen seng eller lege hjemme ved kammerater som barnet ellers kender godt. Man står hele tiden i et dilemmaet om hvorvidt man skal gennemfør de almindelige daglige krav med fare for at ens barn bliver vred, tvær eller bryder grædende sammen eller om man skal give efter og lindre barnets angst.  

 

Selv om man reducerer sine krav og prøver at skåne sit barn for nogle af de ting, som det reagerer på, er det tit som om det ikke hjælper på det grundlæggende problem som barnet har. I svære tilfælde virker det faktisk som en negativ spiral og der bliver flere og flere ting som barnet udviser angst eller vredesudbrud ved. 

 

Som forældre har man en vigtigt rolle i at sætte rammer og krav for sit barn. Det er lettere, når man har den rette viden og nogle konkrete redskaber til, hvordan man bedst tackler de svære situationer og hvordan man støtter sit barn.

Jeg har forløb for børn hvor jeg både har samtaler med barnet og giver nogle redskaber til hvordan han/hun kan håndtere angsten og vi holder samtaler med forældre som bliver klædt ordentligt på til at støtte barnet i  at få det bedre og får viden om årsagen til barnets psykiske problemer

Derfor er det vigtigt at begge forældre (og bonusforældre) deltager i to workshops som er en del af et forløb. 

 

I den metakognitiv metode får barnet også selv en viden om hvordan deres tankemønster påvirker hans/hendes sind og dermed liv. 

Men endnu mere vigtigt, får de hurtigt en fornemmelse for hvordan de selv kan styre deres negative tanker og dermed får mere kontrol over sig selv og mere mod på at mester hverdagen igen.    

 

Med metakognitiv terapi får I:

  • Et struktureret forløb ledet af certificerede behandlere.
  • Konkrete redskaber til både barnet og forældre.
  • Viden om hvad der er årsag til at barnet mistrives.
  • Øvelser, der kan hjælpe barnet til at træne de redskaber det får.


Book en uforpligtende forsamtale

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *