Hvad Er Metakognitiv Terapi?

Den metakognitive tilgang er stadig forholdsvis ny i Danmark, hvilket betyder, at der stadig er mange, der ikke er bekendt med denne metode. Den metakognitive metode udgør en skånsom og effektiv tilgang til at reducere f.eks angst, depression, stress, PTSD, OCD og lavt selvværd. Dette opnås ved at justere dine tankemønstre og give dig tilbage kontrol over dine tanker.

I denne tilgang dukker negative tanker (triggere) op, og dette er en naturlig proces, som vi ikke altid kan kontrollere. Det afgørende er dog, hvordan vi handler eller reagerer på disse triggere. Hvis du vælger at lytte til og fokusere på disse tanker, risikerer du at blive opslugt af bekymringerne. Alternativt, hvis du i stedet retter din opmærksomhed mod forskellige elementer og ikke kun triggere, vil du opleve, at tankerne gradvist forsvinder af sig selv uden, at du behøver at gøre noget aktivt ved dem. På den måde kan du selv lære at bestemme, hvor du ønsker at rette din opmærksomhed hen og dermed bruge din mentale energi mere konstruktivt.

At indarbejde nye tankestrategier kræver imidlertid ny bevidsthed og en betydelig mængde øvelse. Dette er præcis, hvor jeg kan hjælpe dig (eller dine nærmeste) videre. Gennem samtaler og øvelser kan vi sammen arbejde på at implementere de nye strategier. Vær dog opmærksom på, at for at opnå de bedste resultater, kræver det, at du er villig til at udføre øvelser derhjemme.