Selvreguleringssystem

Selvreguleringssystem

…som helt af sig selv bearbejder vores tanker og følelser. Hvis ikke sindet havde denne iboende evne til at regulere sig selv, skulle alle børn og voksne jo konstant i psykoterapi. 

Det er først, når vi begynder at overtænke vores negative tanker, at vi får det psykisk dårligt og udvikler stress, angst og depression. Vi lever i en kultur, hvor man hele tiden skal bearbejde og mærke efter ift. vores tanker og følelser. Men denne proces “kradser” i virkeligheden hullet større og det tager længere tid at hele. – Ligesom et sår der selvfølgelig i starten skal behandles og renses men bliver man ved med det flere gange om dagen få såret ikke ro til at hele. Så vi skal i virkeligheden give vores negative tanker mindre opmærksomhed, og lade naturen gå sin gang. Hvis man (i bedste overbevisning) “overplejer” sit sind, kan man have brug for nogen til at hjælpe sig videre. 

Den metakognitive metode hjælper dig til at få nye tanke strategier og lade de negative tanker være, så dit medfødte system igen kan blive selvregulerende. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *